Carl Jung
První a nejlepší skutečné víno bez alkoholu

Pro novináře a média


Víno bez alkoholu je moderní trend o kterém budou vaši čtenáři číst se živým zájmem. Zde uveřeníme vždy nejaktuálnější tiskové zprávy a materiály které můžete využít. Budeme vám vděčni, když nám dáte v takovém případě vědět. Pro případné další informace a materiály nás kontaktujte, rádi vám je poskytneme.

Dealkoholizované Chardonnay nově na českém trhu


Tisková zpráva (Praha, 02/01/2014)

Dealkoholizované víno Carl Jung Chardonnay se vyznačuje krásně ovocně-minerálním buketem, střední plností a náznaky tropických plodů na patře s delším závěrem a příjemně svěžími kyselinkami. Zároveň jako první z řady Carl Jung vín přichází s novou, jednodušší a zároveň modernější etiketou.

Majitel vinařství Eduard Jung, který je vnukem vynálezce Carla Junga k tomu říká: "Nejen řidiči, ale i sportovci, těhotné a kojící ženy, lidé s kontraindikací k alkoholu z důvodů zdravotních anebo prostě všichni ti, kteří vyznávají zdravý životní styl, si již 10 let mohou v Česku dopřávat víno bez alkoholu. Velice nás těší stále rostoucí zájem mezi spotřebiteli Vaší země a reflektuje to celkový růst sektoru dealkoholizovaných vín v Evropě i ve světě."


Dealkoholizované vína Carl Jung v ČR 10 let

Tisková zpráva (01/11/2013)

Již 10 let můžeme pít a řídit díky vínu bez alkoholu! Nejen řidiči, ale i sportovci, těhotné a kojící ženy, ale i líde s kontraindikací k alkoholu z důvodu zdravotních anebo prostě všichni ti, kteří vyznávají zdravý životní styl, si již 10 let mohou dávat víno bez alkoholu

Před 10. lety byla na českém a slovenském trhu představena dealkoholizovaná vína - nová kategorie vín, sektů a vermutů. Dealkoholizovaná vína z německého vinařství Carl Jung se tak stala vedle nealkoholických piv dalším doplňkem v sortimentu nealkoholických nápojů.

Odrůdy dealkoholizovaných vín a sektů

Dealkoholizovaná vína Carl Jung jsou v nabídce jako bílé a červené odrůdách Cabernet Sauvignon, Merlot, Riesling a Chardonnay a dále jako řůžové, neboli rosé. Současně je v prodeji i dealkoholizovaný polosuchý sekt, který se vyrábí z odrůd Müller Thurgau (80%) a Riesling (20%) pod názvem Mousseux, a v neposlední řadě také vermut Rosso Bitter.

Pro koho je dealkoholizované víno?

Pro koho jsou dealkoholizovaná vína určena? Odpověď je nabíledni: především pro ty konzumenty, kteří si chtějí vychutnat požitek ze sklenky vína bez toho, aby museli mít obavy ze společenských a zdravotních následků požívání alkoholu. Dále, je to pro řidiče či ty, kdo si hlídají váhu anebo jednoduše vyznávají zdravý životní styl. Jsou jednoduše elegantní a přitom velmi chutnou alternativou pro všechny, kdo chtějí anebo musí krátkodobě či dlouhodobě vynechat alkohol. Dalším nepopiratelným kladem je skutečnost, že v porovnání s běžnými víny dealkoholizovaná vína obsahují pouhou 1/3 kalorií. Müller Thurgau dokonce pouze 1/10 kalorií. Jak se na dealkoholizovaná vína "tváří" známé osobnosti? Například Standa Hložek říká: "Alkohol za volant nepatří a od té doby co před 10. lety se začalo distribuovat dealkoholizované víno, tak to kupuji. Překvapilo mě, že po vychlazení chutná velice dobře. To je třeba cesta, jak ve společnosti dodržet dekorum. Napijete se s přítomnými a oni ani nepoznají, že máte nealkoholický nápoj." I lékaři se shoduji, že se jedná o produktovou kategorii, která je zdraví prospěšná.

Jak se vyrábí dealkoholizované víno?

Základem dealkoholizovaných vín jsou klasická alkoholická vína či sekty, z nichž je následně ve vakuové komoře odstraněn alkohol. Za nesmírně důležité lze považovat to, že tento proces nemá za následek odstranění klasické chutě vína či sektu. Chuť, aroma i charakter vína jsou během tohoto procesu zachovány. Spolu s alkoholem jsou z vín odstraněny také 2/3 kalorií, což představuje další dobrou zprávu pro konzumenty a konzumentky. Tato vína a sekty jsou tudíž ideálním výrobkem pro ty, kdo chtějí znovu pocítit chuť vína bez negativních následků vlivem alkoholu a kalorií.

Zdraví prospěšné

Nezanedbatelným aspektem konzumace dealkoholizovaného vína je rovněž jeho pozitivní dopad na zdraví, který byl nevyvratitelně prokázán mnoha vědeckými výzkumy. Odborníci se shodují v tom, že nejvhodnějším je právě révové víno, které má ochranný vliv na cévní systém, neboť vedle alkoholu obsahuje i fenoly, které působí jako antioxidanty. Ty pomáhají snižovat tvorbu látek (okysličeného lipoproteinu), které jsou hlavní příčinou kornatění cév. Vědci se shodují i v tom, že mezi vlivem červeného a bílého vína na lidské zdraví není v podstatě žádný rozdíl. To potvrzuje i profesor Milan Šamánek z Kardiocentra Fakultní nemocnice v Praze-Motole: "Přiznám se, že rád piji zvláště bílé víno. K červenému vínu mne však lákaly údaje o jeho přednostech v působení proti nejčastější příčině nemocnosti a úmrtnosti u nás, proti infarktu myokardu. Proto jsem začal tuto problematiku studovat a zjistil jsem, že příznivé působení alkoholu na lidský organismus nelze spojovat jen s červeným vínem. Nenašel jsem totiž při pití bílého a červeného vína rozdíl v jejich pozitivním vlivu na zdraví člověka." Daleko důležitější podle profesora Šamánka je, že se malé množství vína má pít pravidelně každý den, k čemuž se ideálně hodí právě dealkoholizované víno Carl Jung, jež si uchovává zdraví prospěšné látky obsažené v klasickém víně.

Vinařství Carl Jung

Společnost Carl Jung je předním evropským výrobcem dealkoholizovaného vína, a právě spojení moderních technologií a zkušeností výrobce zaručuje tu nejvyšší kvalitu těchto nápojů. Vlastní patent vynálezce Carla Junga na výrobu dealkoholizovaného vína vznikl v roce 1908 v Německu. Vína se stala vyhledávaným produktem v období prohibice v USA. V dnešní době je v USA a zemích západní Evropy jenom málo restaurací a barů, které by je neměly zařazeny v nápojovém lístku. Carl Jung nabízí i běžná tichá odrůdová vína.